Όταν ο Αντώνης του δρόμου συνάντησε το ίνδαλμά του, Σταμάτη Γονίδη! (vid)



Ένα όνειρο ζωής εκπληρώθηκε την Τρίτη για τον Αντώνη Μερακλή, τον τραγουδιστή που «βλέπει» με τα μάτια της ψυχής και βγάζει τα προς το ζην παίζοντας ακορντεόν στα σοκάκια της γειτονιάς του, στη Νίκαια.
Στο μυαλό του Αντώνη, το απόγευμα της 13ης Οκτωβρίου φάνταζε σαν όλα τα άλλα. Όμως δεν ήταν και αναμφίβολα θα το θυμάται για όλη του τη ζωή, καθώς το δόθηκε η ευκαιρία να συναντήσει τον αγαπημένο του τραγουδιστή.
To Zouga.gr φρόντισε ώστε ο Σταμάτης Γονίδης να συναντήσει τον Αντώνη Μερακλή στο σπίτι του και να του κάνει μια έκπληξη που όμοια της δεν ειχε ξαναζήσει.
Κατά την διάρκεια της συνεντευξής που παραχωρούσε ο Αντώνης, χωρίς να έχει αποκαλυφθεί η παρουσία του Γονίδη, ο δημοσιογράφος που έκανε την συνέντευξη (Μπάμπης Παπαφιλιππάκης) ζήτησε να παίξει με το ακορντεόν το αγαπημένο του τραγούδι. «Αυτό το τραγούδι» είναι ο τίτλος του και είναι ένα από αυτά που καθημερινά λέει ο Αντώνης Μερακλής.
Το τραγούδι είχε φτάσει στη μέση και μόλις ετοιμαζόταν να ερμηνεύσει και το δεύτερο κουπλέ του, ξαφνικά ο γνωστός καλλιτέχνης τον πλησιάζει και αρχίζει να τραγουδάει αυτός.
Λίγα δευτερόλεπτα πέρασαν. Το ξάφνιασμα έδωσε τη θέση του στα δάκρυα συγκίνησης για τον Αντώνη, καθώς αναγνώρισε αμέσως τη φωνή του και κατάλαβε ότι δίπλα του είχε τον άνθρωπο τον οποίο -όπως εκμυστηρεύτηκε αργότερα- «…παρακαλούσα τον Θεό κάποια στιγμή να σε γνωρίσω».
Μετά το τέλος του τραγουδιού, οι δυο τους κάθισαν δίπλα-δίπλα, με τον Αντώνη να λέει και να ξαναλέει ότι δεν πιστεύει αυτό που συμβαίνει. Το καλύτερο, πάντως, ο Σταμάτης Γονίδης το κρατούσε για το τέλος, καθώς δεσμεύτηκε ότι θα δώσει στον συνάδελφό του (γιατί πράγματι είναι) το καλύτερο του τραγούδι, το οποίο προόριζε για το επόμενο cd του.
Και όλα αυτά λίγες ώρες πριν έρθει η 14η Οκτωβρίου που έχει καθιερωθεί ως η παγκόσμια ημέρα κατά της τύφλωσης…