Επιβιβαστείτε στο άρμα σας: έρχεται το ριμέικ του «Μπεν Χουρ»

Το μυθιστόρημα του Λιου Γουάλας που έδωσε ένα από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά έπη όλων των εποχών, θα μεταφερθεί ξανά στον κινηματογράφο για τις ανάγκες ενός project που θα αποτελεί ριμέικ του θρυλικού «Μπεν Χουρ».
Από τον Γιάννη Σμοΐλη
Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, δεν είναι ψέμα και υπάρχουν οι πρώτες εικόνες που το αποδεικνύουν.
Στον ρόλο που έκανε διάσημο του Τσάρλτον Ιστον, θα δούμε αυτή τη φορά τον Τζακ Χιούστον, ενώ τη σκηνοθεσία αυτής της νέας εκδοχής του θρησκευτικού έπους, έχει αναλάβει ο Τιμούρ Μπεκμαμπέτοφ («Οι Φύλακες της Νύχτας», «Wanted»).
Οι δημιουργοί του ριμέικ εκφράζουν την πρόθεση να μείνουν πιο πιστοί στο βιβλίο του Γουάλας, απ' όσο υπήρξε το φιλμ του 1959. Στην ταινία του Μπεκμαμπέτοφ λοιπόν θα παρακολουθούμε τους καλούς φίλους Μπεν Χουρ και Μεσάλα (θα τον υποδύεται ο Τόμπι Κεμπέλ), σε νεαρή ηλικία, να μεγαλώνουν μαζί στην Ιερουσαλήμ.
Ο Μπεν Χουρ είναι ένας εβραίος πρίγκιπας κι ο Μεσάλα ο γιος ενός Ρωμαίου φοροεισπράκτορα που πηγαίνει στη Ρώμη να εκπαιδευτεί για πέντε χρόνια. Όταν επιστρέφει κοροϊδεύει τον κεντρικό ήρωα για την θρησκεία του και μετά από ένα ατύχημα, πουλάει τον φίλο του ως σκλάβο.
Από εκεί και μετά ξεκινάει η γνωστή ιστορία εκδίκησης που συμπεριλαμβάνει –φυσικά- την κούρσα με τα άρματα που αποτέλεσε μια από τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές ανθολογίας στην ιστορία του σινεμά, στην ταινία όπου πρωταγωνιστούσε ο Τσάρλτον Ιστον.
Η σκηνή αυτή, αναμενόμενα θα υπάρχει και στη νέα ταινία, οπότε εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι ο Χιούστον και ο σκηνοθέτης του είχαν δύσκολο έργο να επιτελέσουν, προκειμένου να ανέλθουν στο ποιοτικό ύψος της σεκάνς. Γι' αυτό τον λόγο ξόδεψαν δύο μήνες προβών, μονάχα για τη σκηνή αυτή.
Μιλώντας στην USA Today, ο πρωταγωνιστής Τζακ Χιούστον ανέφερε σχετικά:
«Ανεβαίνεις σε ένα άρμα με δύο άλογα, κάτι που είναι εκπληκτικό, και μετά έχεις τέσσερα άλογα στο τέλος των ηνίων σου. Είναι το ανάλογο μιας κούρσας της Formula 1! Είναι δύσκολο και απίστευτα τρομακτικό. Αλλά μετά την πρώτη μέρα, όπου σκέφτεσαι κάθε δευτερόλεπτο “Θα πεθάνω! Θα πεθάνω! Θα πεθάνω!”, αποφασίζεις να το βγάλεις αυτό από το μυαλό σου για τα καλά, και γίνεται απλά κομμάτι της δουλειάς»
Στην ταινία θα εμφανίζεται επίσης ο Μόργκαν Φρίμαν, που θα υποδύεται τον Ιλνταριν, τον άνθρωπο που διδάσκει στον Μπεν Χουρ πώς να χειρίζεται τα ηνία για τις κούρσες, ενώ η Ναζανίν Μπονιάντι θα είναι η Εσθήρ, ο Ραντρόγκο Σαντόρο ο Ιησούς και ο Πίλου Ασμπεκ ο Πόντιος Πιλάτος.