Η ιστορία της Πέτρας της σκυλίτσας που «άνθισε» από την αγάπη εκείνων που την έσωσαν.



Την ιστορία της Πέτρας μιας αδέσποτης σκυλίτσας που βρέθηκε τον Μάιο του 2015 εξαθλιωμένη στον Ωρωπό και σώθηκε χάρη στον ενδιαφέρον των μελών της οργάνωσης «Save a Greek Stray» και της Βάλιας Ορφανίδου, που είναι εθελόντρια, και βοήθησε ουσιαστικά στην κοινωνικοποίηση του ζώου μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί.



Πρόκειται για την μεταμόρφωση ενός πλάσματος το οποίο βρήκαν όταν ήταν μόλις βήμα πριν τον θάνατο. Κατάφεραν να την πιάσουν μετά από αναζήτηση τριών ημερών στις αρχές του περασμένου Μαΐου και οι εξετάσεις έδειξαν ότι πάσχει από λεϊσμανίωση και ερλιχίωση.



«Ένα σκυλί, πολύ ταλαιπωρημένο, βαριά άρρωστο, αποξενωμένο από ζώα και ανθρώπους. Επί μήνες πάλευε με τις ασθένειες, κάνοντας τεράστιες προσπάθειες να συνέλθει. Τέλος του καλοκαιριού πια, η Πετρά είχε ανακάμψει.



Ήταν εάν υγιές σωματικά σκυλί, που παρέμενε όμως κλεισμένο στον εαυτό του, γρύλιζε σε οποίο ζώο την πλησίαζε και αρνιόταν πεισματικά να βγει από το κλουβί.



Η Βάλια ερχόταν εθελοντικά στο καταφύγιο κάθε Τετάρτη και την έβγαζε βόλτα. Στη αρχή δύσκολα, αλλά κάθε φορά και ευκολότερα.




Μέχρι που μια Τετάρτη, η Πέτρα κούνησε την ουρά της μόλις την είδε, και κάθε Τετάρτη την περίμενε με όλο και μεγαλύτερο ενθουσιασμό. Κι εμείς πετούσαμε από χαρά! Ώσπου μια μέρα η πόρτα της Πέτρας άνοιξε για πάντα.



Ναι, η Πετρά είναι ελεύθερη! Η Πέτρα παίζει, είναι χαρούμενη, έρχεται κοντά μας και ζητάει την ανθρώπινη συντροφιά.



Στο μικρό βίντεο που έφτιαξε η Βάλια για την αγαπημένη της, μπορείτε να δείτε τί σήμαιναν εκείνες οι Τετάρτες… και πόση αξία έχει για το κάθε ζώο η προσφορά ενός εθελοντή.



Η Πετρά μας κέρδισε όλες τις μάχες και ελπίζουμε και την καρδιά σας» επισημαίνει η φιλοζωική οργάνωση «Save a Greek Stray».











Δείτε το βίντεο



Πληροφορίες για το Save a Greek Stray στο facebook.

Πηγή: zoosos.gr