Οι 14 κορυφαίοι Villains της DC Comics



14. MICHAEL SHANNON | ZOD (MAN OF STEEL)



Ο Zod του Shannon είναι ένας απειλητικός στρατιωτικός, επικίνδυνα μονόπλευρος. Μόνος στόχος του είναι να αναστήσει το χαμένο είδος του, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα αφανίσει την ανθρωπότητα στην πορεία. Είναι τυραννικός και κυβερνά με σιδερένια πυγμή, αλλά ως θεατής καταλαβαίνεις τα κίνητρά του. Ενώ είναι σίγουρα κακός, ό,τι κάνει γίνεται για αυτό που πιστεύει ότι είναι το μεγαλύτερο καλό.

13. TOM WILKINSON | CARMINE FALCONI (BATMAN BEGINS)


Δυστυχώς εμφανίζεται νωρίς στην ταινία και στη συνέχεια επισκιάζεται από τους Scarecrow και Ra’s Al Ghul, καταφέρνει όμως να δώσει μια performance – κλειδί στην ταινία, ωθώντας τον Bruce να γίνει ο φύλακας του Gotham.

12. MATTHEW GOODE | OZYMANDIAS (WATCHMEN)


Το σατανικό σχέδιο του Ozymandias μπορεί να φαίνεται ποταπό σε μια πρώτη ανάγνωση, αλλά η συνειδητοποίηση ότι τα τραγικά γεγονότα φέρνουν συνήθως τους ανθρώπους κοντά είναι παράξενα βαθιά. Ο πρώην superhero είναι ανατριχιαστικά στωικός, όταν πρόκειται για τη θεώρησή του για την ανθρώπινη ζωή, μέχρι που η συμπεριφορά του εξηγείται για να εξυπηρετήσει το γενικότερο καλό.

11. LIAM NEESON | RA’S AL GHUL (BATMAN BEGINS)


Οι οπαδοί του Batman σίγουρα θα παρατήρησαν ότι ο χαρακτήρας στην οθόνη δεν είχε τις υπερφυσικές δυνάμεις του κόμικ ομολόγου του, όμως ο Neeson ενσαρκώνει το χαρακτήρα με ένα γειωμένο ρεαλισμό. Ως επικεφαλής μιας vigilante τρομοκρατικής ομάδας, ο Ra’s al Ghul είναι ένα σκοτεινό σύμβολο του κόσμου στον οποίο ζούμε , όπου δεν υπάρχουν σαφείς γραμμές μεταξύ των δικαίων και των κακόβουλων.
10. KEVIN SPACEY | LEX LUTHOR (SUPERMAN RETURNS)


Ο Spacey δεν απογοήτευσε ποτέ σε ρόλους κακού, κάτι που τον καθιστά την ιδανική επιλογή casting για να παίξει κάποιον σαν τον Lex σε μια κατά τα άλλα μέτρια ταινία. Ο ηθοποιός εξισορροπεί τις υπερβολικά θεατρικές και απειλητικές αποχρώσεις του χαρακτήρα του καταλήγοντας σε ένα αρμονικό μίγμα χαρισματικότητας και εκφοβισμού.
9. TOM HARDY | BANE (THE DARK KNIGHT RISES)


Σε αντίθεση με την ατυχή απόδοση του χαρακτήρα στο Batman & Robin, ο Bane στο The Dark Knight Rises είναι σε θέση να καταστρώσει ένα καλά μελετημένο σχέδιο που παραλύει τον Batman, του κλέβει το οπλοστάσιο, παγιδεύει όλους τους αστυνομικούς στο Gotham και κρατά ολόκληρη την πόλη για λύτρα με την απειλή πυρηνικής βόμβας. Είναι ένα έξυπνος κακοποιός που κατά καιρούς αποτυπώνει πάρα πολύ καλά την τρομακτική καθημερινή παράνοια που ζούμε σήμερα αλλά και την αξιοσημείωτη ικανότητά του Tom Hardy να δώσει ζωή σε ένα χαρακτήρα του οποίου το πρόσωπο καλύπτεται, περιορίζοντας τις υποκριτικές του δυνατότητες.
8. CILLIAN MURPHY | THE SCARECROW (DARK KNIGHT TRILOGY)


Ενώ ο χαρακτήρας δεν έχει την πιο επιβλητική φυσική παρουσία, ο ίδιος επανορθώνει με την παγωμένη συμπεριφορά και την απαιτητική αυτοπεποίθησή του. Ο Murphy παίζει τον Crane με μια ανησυχητικά ενοχλητική ηρεμία. Ως Scarecrow, ο χαρακτήρας γίνεται ακόμα πιο τρομακτικός, ειδικά όταν ρίχνει τα παραισθησιογόνα αέριο στα πρόσωπα ανυποψίαστων θυμάτων. Και παρόλο που δεν είναι τρομακτικός σαν τους άλλους villains της τριλογίας του Nolan, είναι ο μόνος που εμφανίζεται και στις 3 ταινίες!
7. DANNY DEVITO | THE PENGUIN (BATMAN RETURNS)


O Danny DeVito έδωσε άλλη οπτική στο ρόλο, κάνοντας τον Oswald Cobblepot ένα ανατριχιαστικό, βρωμερό και παραμορφωμένο πλάσμα, διεστραμμένο από τη σκληρή ανατροφή που είχε από το περιβάλλον του. Η ηθοποιία του DeVito είναι πραγματικά ζωώδης. Έχει μια προσωπική βεντέτα εναντίον ολόκληρης της κοινωνίας, και σχεδιάζει να την πολεμήσει εκ των έσω, βάζοντας υποψηφιότητα για δήμαρχος του Gotham.
6. AARON ECKHART | TWO FACE (THE DARK KNIGHT)


Από όλα τα βιβλία comic που έγιναν ταινίες, κανένας άλλος χαρακτήρας δε διένυσε την πορεία από τον ήρωα στον κακό, όπως ο Harvey Dent. Η ψυχολογική καταστροφή του κάνει το χαρακτήρα πολύ πιο συμπαθητικό και οικείο, ενώ η άσβεστη επιθυμία του εισαγγελέα να εξαλείψει τη διαφθορά του Gotham είναι ένα προμήνυμα για τα χειρότερα που έρχονται. Η πτώση του White Knight του Gotham είναι η ραχοκοκαλιά του The Dark Knight, συλλαμβάνοντας δύο πλευρές της δικαιοσύνης και της διαφθοράς σε έναν ατελή χαρακτήρα.

5. JACK NICHOLSON | THE JOKER (BATMAN)


Μέχρι το The Dark Knight, υπήρξε μόνο μια σοβαρή ενσάρκωση του Joker, αυτή του Jack Nicholson. Ο δικός του Joker έχει μια θανατηφόρα αίσθηση του χιούμορ και δε φοβάται να το χρησιμοποιήσει. Μαζί με τη συμμορία του, σκοτώνει τους αντίπαλους μαφιόζους, σκορπίζει ένα θανατηφόρο αέριο στο Gotham και κάνει ό, τι ξέρει να κάνει καλύτερα, πιέζοντας αδυσώπητα τα ευαίσθητα κουμπιά του Dark Knight. Ενώ ο χαρακτήρας τελικά ξεπεράστηκε από μια άλλη ερμηνεία, η απόδοση του Nicholson θα έχει πάντα υψηλή θέση στην καρδιά των πιστών οπαδών των βιβλίων comics.
4. GENE HACKMAN | LEX LUTHOR (SUPERMAN)


Σίγουρα απέχει από τη σημερινή, σκοτεινή αίσθηση των ταινιών της DC, αλλά έχουν αλλάξει πολλά τα τελευταία 30 χρόνια. Στην εποχή του όμως, αυτός ο Lex Luthor ήταν η απόλυτη ενσάρκωση της Nemesis. Η αλαζονική περιφρόνηση του Luthor για την ανθρώπινη ζωή αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή.

3. MICHELLE PFEIFFER | CATWOMAN (BATMAN RETURNS)


Η δημιουργική απόφαση του Burton να μετατρέψει την Catwoman σε μια επιθετική εκδικήτρια είναι μια τέλεια ιδέα για το Batman Returns. Είναι το ιδανικό “αγκάθι” στα πλευρά του φύλακα του Gotham. H ικανότητα της Pfeiffer να παίξει το χαρακτήρα που βρίσκεται στο χείλος της παραφροσύνης είναι επιτυχής, καθιστώντας τη Selina Kyle τόσο ασταθή όσο και συναρπαστικά συμπαθητική.Άλλωστε, όπως και ο Bruce Wayne, η Kyle υποφέρει με το βάρος της διπλής προσωπικότητας.

2. TERENCE STAMP | GENERAL ZOD (SUPERMAN II)


Ο Stamp ξεστομίζει τις ατάκες τους, όσο κι αν είναι, με μια ψυχρή αυτοπεποίθηση. Όταν ο Zod λέει κάτι, οι υπόλοιποι απλά ακούνε. Η πλήρης περιφρόνησή του για την ανθρώπινη ζωή τον καθιστά μακράν τον πιο απειλητικό κακοποιό στις αρχικές ταινίες Σούπερμαν. Παρά τις τρελές δράσεις του και τη δίψα του για έλεγχο, ο Zod ποτέ δεν χάνει την ψυχραιμία του.

1. HEATH LEDGER | THE JOKER (THE DARK KNIGHT)


Ειλικρινά, κανείς άλλος δε θα μπορούσε να κατέχει την 1η θέση της λίστας. Ο Heath Ledger ως Joker δεν είναι μόνο ο καλύτερος DC villain όλων των εποχών, αλλά και ένας από τους καλύτερους ανταγωνιστές στην ιστορία του κινηματογράφου. Πηγαίνει τον ορισμό του “κακού” σε άλλα επίπεδα, προσφέροντας ένα κολάζ ψυχοπάθειας και αναρχίας με απόλυτη περιφρόνηση για τις συνέπειες των πράξεών του.

Ενώ η ερμηνεία του Jack Nicholson αγκάλιασε το υλικό του αυθεντικού comic, η performance του Heath Ledger είναι μακράν πιο σαδιστική και τρομακτική. Ο σκηνοθέτης Christopher Nolan και ο Ledger μετέτρεψαν το χαρακτήρα στον απόλυτο ανατριχιαστικό πράκτορα του χάους.

Via: ScreenRant