Κυκλοφόρησε το τρέιλερ του «Assassin's Creed» με τον Μάικλ Φασμπέντερ

Οι Μάικλ Φασμπέντερ και Μαριόν Κοτιγιάρ, συμπαίκτες για την κινηματογραφική μεταφορά του δημοφιλούς video game «Assassin's Creed» με την Αριάν Λαμπέντ να συμπληρώνει το καστ.
Από τον Πάνο Γκένα
Ο Κάλουμ Λιντς (Μάικλ Φασμπέντερ) μαθαίνει ότι κατάγεται από μία μακρά σειρά δολοφόνων (Αssassins), μιας μυστικής οργάνωσης που μάχεται την ομάδα των Templars ανά τους αιώνες. Χρησιμοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία ο Λιντς αποκτά πρόσβαση στις «γενετικές μνήμες» του και ξαναζεί τον αγώνα του προγόνου του Aguilar κατά τη διάρκεια της δράσης της Ιεράς Εξέτασης τον 15ο αιώνα στην Ισπανία.
Απ’ ότι φαίνεται αυτή η τριπλέτα έχει χημεία! Μετά τον «Macbeth», ο σκηνοθέτης Τζάστιν Κουρζέλ ενώνει και πάλι το ραδιούργο ζευγάρι των Μάικλ Φασμπέντερ και Μαριόν Κοτιγιάρ, για την κινηματογραφική μεταφορά του video game «Assassin’s Creed».
Το όνομα του Φασμπέντερ (ο οποίος εκτελεί και χρέη παραγωγού) ήταν δεδομένο εδώ και καιρό. Η υπόθεση του δημοφιλούς παιχνιδιού τοποθετείται στη Φλωρεντία του 16ου αιώνα και σχετίζεται με έναν άντρα που προδίδεται από την άρχουσα τάξη και ως ασασίνος (δολοφόνος), εμπλέκεται σε έναν ανελέητο αγώνα εκδίκησης προκειμένου να αποκαταστήσει τη χαμένη τιμή της οικογένειάς του.
Με την Αλίσια Βικάντερ να αποχωρεί από το σχέδιο για το δεύτερο κεφάλαιο της νέας ανάγνωσης του «Bourne», τον ρόλο καρπώθηκε η Αριάν Λαμπέντ, η οποία έχει ήδη διαγράψει μια υποσχόμενη πορεία σε ευρωπαικά φεστιβάλ.
Με το πρώτο της βραβείο στο φεστιβάλ Βενετίας για το ντεμπούτο της στο «Attenberg» της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη, το περσινό βραβείο στο φεστιβάλ του Λοκάρνο για το «Φιντέλιο, η Οδύσσεια της Αλίκης» και την υποψηφιότητά της για βραβείο Σεζάρ υποσχόμενης ηθοποιού πριν από μερικούς μήνες, η Λαμπέντ έφτασε μέχρι τις Κάννες συμμετέχοντας στο τιμημένο με Ειδικό βραβείο «Αστακό» του Γιώργου Λάνθιμου δίπλα στον Κόλιν Φάρελ και την Ρέιτσελ Βάιζ.
Η παραγωγή του «Asassin's Creed» έχει ήδη ξεκινήσει τα γυρίσματά της για να είναι έτοιμη για τον Δεκέμβριο του 2016.
Θα μπορέσει αυτή η ταινία να ξεπεράσει τις άνοστες και βαρετές κινηματογραφικές μεταφορές τύπου Λάρα Κροφτ; Η ομάδα παραγωγής φαίνεται πάντως να επενδύει σοβαρά, ποιοτικά και οικονομικά, σ’ αυτή την επική ιστορία εκδίκησης και συνωμοσίας.
 Μέχρι να την δείτε στη μεγάλη οθόνη, πιάστε τα joysticks!