Η απομυθοποίηση του Παντελή Παντελίδη.

Η απομυθοποίηση του Παντελή Παντελίδη
Μην πυροβολείς τον αγγελιοφόρο, πριν βγάλεις γρήγορα συμπεράσματα να σε πληροφορήσω ότι και εγώ όπως και εσύ είμαι μεγάλος fan του Παντελή.Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που ένιωσα την ανάγκη να γράψω αυτό το άρθρο.

Ο Παντελής Παντελίδης αποτέλεσε τα τελευταία χρόνια μία μουσική όαση για την Ελληνική λαϊκή δισκογραφία. Με τραγούδια βγαλμένα μέσα από την καρδιά του και με την απλότητα του κέρδισε την αγάπη του Ελληνικού κοινού αμέσως και έφτασε στην κορυφή πολύ γρήγορα κάνοντας όλη την μουσική βιομηχανία να παραμιλάει.

Δυστυχώς στις 18 Φεβρουαρίου του 2016 ο αγαπημένος μας Τραγουδιστής έφυγε από την ζωή αφήνοντας πίσω του μια αξιοθαύμαστη δισκογραφία.

Μία δισκογραφία όμως που δεν τερματίστηκε με τον θάνατο του Παντελή, αντιθέτως "νέα" του  τραγούδια βγαίνουν μέχρι και σήμερα και μάλιστα από τα επίσημα κανάλια του στο διαδίκτυο και στο ραδιόφωνο.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το τραγούδι "πάλι πάλι". Κακά τα ψέματα το ακούτε και εσείς το ακούω και γω, τα μετά θάνατον τραγούδια δεν έχουν την ποιότητα και την αίγλη των παλαιότερων κομματιών του Παντελή και ο λόγος είναι ξεκάθαρος.

Τα τραγούδια αυτά δεν προορίζονταν για να βγουν σε κυκλοφορία! 

Όπως όλοι οι δημιουργοί - Τραγουδιστές έτσι και ο Παντελίδης ηχογραφούσε αρκετά demo κομμάτια για να τα έχει στην προσωπική του συλλογή. Από αυτά λοιπόν άλλα θα τα έβγαζε σε κυκλοφορία, άλλα θα τα έδινε σε άλλους τραγουδιστές να τα αρμηνεύσουν και άλλα θα έμεναν για πάντα στο συρτάρι. Από ποιον όμως γίνεται σήμερα η επιλογή αυτή;
Γιατί τα τραγούδια του δεν βγαίνουν με μια κιθάρα και μια φωνή όπως είναι όλα μα όλα ηχογραφημένα και τα ενορχηστρώνουν κανονικότατα και τα βγάζουν σε κυκλοφορία;

Εδώ υπάρχει μία και μόνη εξήγηση. Το χρήμα.

Το "μουσικό προϊόν" Παντελής Παντελίδης ήταν το πιο κερδοφόρο με διαφορά πριν το θάνατο του και εκτοξεύθηκε κατά πολύ μετά από αυτόν. Η αγάπη του κοινού μένει το ίδιο δυνατή μέχρι και σήμερα και όπως είναι φυσικό οι δισκογραφικές θα το εκμεταλευόντουσαν στο έπακρο αυτό.

Έτσι λοιπόν έχουμε φτάσει σήμερα να ακούμε πρόχειρες ηχογραφήσεις του Παντελή να ντύνονται με επαγγελματικές ενορχηστρώσεις και να βγαίνουν σε κυκλοφορία καθαρά και μόνο για εισπρακτικούς σκοπούς, γιατί κακά τα ψέματα όσοι αγαπούν πραγματικά τον Παντελή είμαι σίγουρος από προσωπική εμπειρία ότι θα ήταν απόλυτα ικανοποιημένοι βλέποντας τον με την κιθάρα του να ερμηνεύει κάθε του τραγούδι, έτσι τον αγαπήσαμε άλλωστε.

Μην στηρίζετε λοιπόν αυτήν την καθαρή εκμετάλλευση και απομηθοποίηση που γίνεται εισβάρος του μεγαλύτερου ίσως λαικού καλλιτέχνη που έβγαλε η Ελλάδα τα τελευταία 10 χρόνια.

Για πάντα στις καρδιές μας.

Παντελής Παντελίδης 1983 - 2016

Συντακτική ομάδα starnews.gr